Zelf tandpasta maken

Als je zelf tandpasta gaat maken leer je welke functie bij welke grondstof hoort en kan je zelf ingrediënten kiezen zodat het product helemaal aansluit op jouw voorkeuren. Je kan zelfs 100% natuurlijke tandpasta maken! Het maken van tandpasta is erg eenvoudig en goedkoop met een beproefd recept of met een Startpakket van Jojoli.

Waarom zelf tandpasta maken?

Zelf tandpasta maken kent vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om jouw eigen ingrediënten te kiezen zodat het product beter aansluit op jouw voorkeuren. Je kunt tandpasta maken voor gevoelige tanden of wittere tanden. Daarnaast betaal je bij bestaande cosmetica vaak meer voor de merknaam en verpakking dan voor het product zelf. Je kunt veel geld besparen door zelf cosmetica te maken, vooral als je de grondstoffen in bulk koopt. Met een Educatief Startpakket Tandpasta kun je met een grote groep op een leuke manier over de ingrediënten en kun werkzaamheid leren. Iedere deelnemer maakt zelf bruikbare tandpasta in een tube om mee naar huis te nemen. Zelf tandpasta is ook een zeer leuke, leerzame en creatieve activiteit voor diverse gelegenheden.

 

Hoe maak je zelf tandpasta?

Als je tandpasta maakt, moeten grondstoffen zorgvuldig afgemeten of afgewogen worden. Daarna worden de grondstoffen volgens een vaste volgorde met elkaar gemengd tot een mooie gladde pasta. Tot slot voeg je eventueel pepermuntolie toe voor een frisse smaak en adem. De tandpasta wordt doorgaans met behulp van cellofaanpapier en een spatel / tubesluittang in de tube overgebracht. Tandpasta in een potje is minder lang houdbaar.

 

Eenvoudig recept thuis zelf tandpasta maken

Dr. Eric Berg DC heeft een eenvoudig recept tandpasta maken ontwikkeld met slechts 4 ingrediënten. Het maken van deze tandpasta duurt ongeveer 5 minuten. Hiervoor moeten onderstaande ingrediënten in onderstaande volgorde met elkaar gemengd worden.

 

Benodigde ingrediënten en materialen voor tandpasta maken

Tandpasta uit de winkel bevat meestal meer ingrediënten dan bovenstaand basisrecept. Jojoli verkoopt een Startpakket tandpasta maken waarmee je een vergelijkbare tandpasta als uit de winkel zelf kan maken. Wanneer je hiermee aan de slag gaat heb je onderstaande grondstoffen, materialen en verpakkingen nodig.

 

Grondstoffen

 

Materialen en verpakking

Als je zelf tandpasta gaat maken leer je welke functie bij welke grondstof hoort. Het is daarom heel leerzaam om dit met kinderen te doen in bijvoorbeeld een scheikundeles of op de BSO. Dit pakket kan je voor 10 of 100 deelnemers bestellen. Alle benodigdheden voor tandpasta maken zijn ook los in onze webshop bestellen.

 

Fluoride in tandpasta

Fluoride is een bestanddeel dat vaak in tandpasta zit. Volgens veel tandartsen is fluoride zelfs onmisbaar in tandpasta. Het maakt het glazuur van de tanden harder en helpt het zo om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld zuurstoten. Er zijn echter ook zorgen over de langdurige effecten van (onbedoelde) inname van fluoride. Wanneer tandpasta fluoride bevat, is het raadzaam om deze niet in te slikken. Botontkalking kan door fluoride verergeren, en ook dialysepatiënten moeten oppassen met fluor [Wikipedia]. Wie geen fluoride mag of wil hebben, kan fluoridevrije tandpasta kopen of zelf tandpasta maken. Tandpasta voor jonge kinderen bevat minder fluoride omdat zij de tandpasta soms inslikken. Jojoli verkoopt overigens geen (natrium)fluoride. Het is in pure vorm een giftige chemische stof en niet geschikt voor verwerking thuis.

 

Tandpasta verpakken

Verpak en bewaar je zelfgemaakte tandpasta altijd in een luchtdichte tube. Dit voorkomt bederf en verlengt de houdbaarheid van de tandpasta. Als je de tandpasta hebt gemaakt kun je dit met behulp van cellofaanpapier en een spatel in de tube schuiven. Gebruik een tubesluittang om de tubes netjes af te sluiten. Download het gratis stappenplan om de tubes te vullen met jouw eigen tandpasta.

 Klik hier om de producten te bekijken

 

Begin met een startpakket tandpasta maken

Om het nog makkelijker voor je te maken heeft Jojoli startpakketten ontwikkeld. Met een Jojoli tandpasta startpakket kun je direct aan de slag met zelf tandpasta maken. Ervaring is niet vereist en voorbereidingstijd is minimaal. De startpakketten zijn geschikt voor een groep van 10 tot 100 of meer deelnemers. Naast een startpakket tandpasta maken bieden wij nog veel meer educatieve startpakketten aan zoals haargel en crème maken. Ook heeft Jojoli natuurlijke en kinderfeest startpakketten. Bestel jouw startpakket direct online en het experimenteren kan beginnen!

 

Bewaaradvies zelfgemaakte tandpasta

Door je zelfgemaakte tandpasta in een tube en op de juiste manier te bewaren, kun je ervoor zorgen dat deze in optimale conditie blijft en effectief blijft bij dagelijks gebruik. Bewaar de tandpasta op een koele en droge plek, zoals een badkamer kastje of een voorraadkast. Vocht en warmte kunnen de textuur en kwaliteit van de tandpasta beïnvloeden.

Het is belangrijk op te merken dat DIY tandpasta’s niet hetzelfde niveau van stabiliteit en conservering kunnen bieden als commerciële tandpasta's. Als je twijfelt over de houdbaarheid van je zelfgemaakte tandpasta, is het raadzaam om een kleinere hoeveelheid te maken die je binnen een korte periode kunt gebruiken.

 

Tandpasta maken? Bestel alles wat je nodig hebt bij Jojoli!

Wil je zelf tandpasta maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om jouw eigen tandpasta te maken, van grondstoffen en verpakkingen tot complete startpakketten. Onze producten zijn voor primair onderwijs, secundair onderwijs (vak verzorging of scheikunde), BSO, vakantieparken, dagbesteding, musea of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of mail naar [email protected]

Disclaimer

Het maken van tandpasta geschiedt op eigen risico. De gezondheid van uw gebit is uw eigen verantwoordelijkheid en Jojoli wijst aansprakelijkheid daarvoor af. Jojoli heeft het tandpastarecept en de startpakketten ontwikkeld voor educatieve doeleinden. het tandpastarecept is niet klinisch getest. Twijfelt u? Vraag dan altijd advies van uw tandarts!

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen