Conservering

Bescherm uw zelfgemaakte cosmetica tegen bederf. Er zijn twee soorten bederf: microbieel bederf en rans. Rans komt alleen voor bij oxidatiegevoelige plantaardige oliën en is eenvoudig te voorkomen door toevoeging van antirans of vitamine e acetaat. 

Microbieel bederf (groei van schimmels, gisten en bacteriën) is een belangrijk aspect om rekening mee te houden als uw zelfgemaakte cosmetica (kraan)water bevat. Het komt namelijk voor in alle producten die water bevatten. Het heeft grote invloed op de houdbaarheid van uw product. Een geschikt conserveermiddel zoals alcohol, kaliumsorbaat of Rokonsal kan microbieel bederf voorkomen. Zonder conserveermiddel is cosmetica op waterbasis maximaal ongeveer één week houdbaar.
Een keuze voor de juiste verpakking is ook van invloed op de houdbaarheid. Voor dunne crèmes en fluïdes kunt u in plaats van een crèmepot een dispenser gebruiken. Of gebruik een spatel om crème uit de pot te halen. Dikkere crèmes en zalven kunt u het beste in een tube doen.

Gebruik:
Voeg conserveermiddelen altijd tijdens de afkoelfase toe (in emulsies). Hoe meer water hoe sneller een product bederft en hoe meer conservering er gebruikt mag worden.

Verpakking:
Conserveermiddelen en middelen tegen rans zijn verpakt in een bruinglas flacon. Grootverpakkingen zoals liters zijn verpakt in een bruine PET flacon met schroefdop. Deze verpakking beschermt de inhoud tegen zonlicht.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen