Zelf deodorant maken

Maak zelf deodorant op poederbasis! Bij Jojoli vind je alles om zelf cosmetica te maken. Zo vind je bij ons gratis recepten, handige startpakketten en verpakkingen om jouw zelfgemaakte cosmetica in te bewaren. Het is een leuke activiteit om zelf deodorant te maken, maar ook zeker een origineel geschenk. Bestel alle losse benodigdheden voor zelf deodorant maken eenvoudig online in onze webshop en laat het creatieve proces beginnen!

 

Waarom zelf deodorant maken?

Zelf deo maken is niet alleen een leuke, maar ook leerzame activiteit. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, kan het zelf maken van deodorant een prettige oplossing zijn. Zo kun je zelf rekening houden met eventuele allergieën of irritaties en een deo creëren die geschikt is voor jouw huidtype. Daarnaast is zelf deodorant maken een stuk goedkoper, aangezien je in de winkel vaak meer voor het merk betaalt dan voor het product. Met ons recept is zelf deo maken eenvoudig! Bestel alles wat je nodig hebt online bij Jojoli.

 

Benodigdheden en ingrediënten voor zelf deodorant maken

Ga je zelf deodorant maken? Dan heb je verschillende grondstoffen, materialen en verpakkingen nodig. Met onderstaande hoeveelheden kun je 100 gram (1 flacon) deodorant maken.

 

Grondstoffen

Wanneer je ons recept volgt, heb je onderstaande grondstoffen nodig:

 

Materialen en verpakkingen

Wanneer je ons recept volgt, heb je onderstaande materialen en verpakkingen nodig:

Deze deodorant bevat een natuurlijke en veilige geurneutralisator zonder aluminium die lang werkzaam is, namelijk natriumbicarbonaat (zuiveringszout). Een ander belangrijk ingrediënt van deodorant is talk, dit maakt de huid zijdezacht en neemt vocht op.

 

Hoe maak je zelf deodorant?

Zelf deodorant maken is eenvoudig, wanneer je een stapsgewijs recept volgt. Volg onderstaand stappenplan om jouw eigen deo te maken. Met ons recept kun je 100 gram (1 flacon) deodorant maken. Let op: bescherm het werkblad voordat je aan de slag gaat.

 

  1. Voer onderstaand stappenplan uit om 100 gram (1 flacon) deodorant te maken. Bescherm het werkblad voor u aan de slag gaat.
  2. Schep 1 volle maatschep natriumbicarbonaat over in het bekerglas.
  3. Voeg daar 20 druppels geurolie aan toe. Laat deze verspreid vallen en roer tot er geen klontjes meer te zien zijn
  4. Voeg nu steeds eenzelfde hoeveelheid natriumbicarbonaat toe als in het bekerglas zit en roer tot een homogeen mengsel. Begin dus met 1 maatschep, daarna 2 maatscheppen en daarna 4 scheppen etc. Stop als er in totaal 80 gram natriumbicarbonaat in het bekerglas zit. Door stapsgewijs te mengen is de verspreiding van de geurolie optimaal.
  5. Voeg tot slot 20 gram talk toe en roer tot een homogeen mengsel.
  6. Breng het poedermengsel in kleine schepjes over in de flacon met behulp van een trechter.

 

Je bent nu klaar om de hele dag fris te blijven! Je kunt met onze producten ook ervoor kiezen om een deodorant stick maken. Hiervoor heb je andere ingrediënten nodig. Ontdek de voordelen en het plezier van zelf deodorant maken met Jojoli!

 

Houdbaarheid van zelfgemaakte deodorant

Als je jouw eigen deodorant hebt gemaakt is de houdbaarheidsdatum afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Bepaalde ingrediënten zijn gevoeliger voor bederf door bacteriën dan anderen. Bewaar de deo in een dichte verpakking op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht, om te voorkomen dat het poeder klontert of zijn effectiviteit verliest. Een badkamer kastje is ideaal. Houd de container goed gesloten wanneer je het niet gebruikt. 

De houdbaarheid van grondstoffen is terug te vinden op de verpakking van de producten. De doseerpomp op de foto is niet meer leverbaar, je kunt de deodorant in een flacon of potje bewaren. Meer informatie over bederf kun je vinden in het boekje ‘Cosmetica maken doe je zelf!’.

 

Zelfgemaakte deo gebruiken

Schud de verpakking voor gebruik om het poeder los te maken en te verdelen. Strooi een hoopje poeder op de handpalm of rechtstreeks op de gewenste gebieden en wrijf zachtjes het poeder in je huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Breng de deo aan als de huid licht vochtig is, dus bijvoorbeeld na het douchen. Indien gewenst, kun je meer poeder aanbrengen, maar overdrijf niet. Deze deodorant is ook goed te gebruiken in sokken en schoenen. Het neemt vocht op en voorkomt bovendien eelt. 

 

Bestel een startpakket!

Met onze startpakketten bestel je een compleet pakket waarmee je als beginner zelf cosmetica kunt maken. Het startpakket is een leuke geschenktip en ook zeer geschikt voor workshops en kinderfeestjes. Met onze startpakketten kun je onder andere:

 

  1. Zelf zeep maken
  2. Parfum maken
  3. Zelf bruisballen maken
  4. Zelf shampoo maken

Ben je nog niet bekend met cosmetica maken? Kies dan voor één van onze startpakketten. 

 

Zelf deodorant maken? Bestel alle benodigdheden online bij Jojoli!

Wil je zelf deodorant maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om jouw eigen deo te maken, van grondstoffen en materialen tot complete startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! 

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of mail gerust naar [email protected]!

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen