Zelf bruisballen maken

Afbeelding zelfgemaakte bruisballen

Bruisballen, bath bombs of bath fizzers: je hebt de termen vast wel eens voorbij zien komen. Bruisballen geven extra ontspanning in bad en verzorgen de huid. Je kunt deze bath bombs kant en klaar kopen in de winkel of bestellen, maar zelf bruisballen maken is natuurlijk veel leuker! Zelf bruisballen maken is een leuke bezigheid en eenvoudig te maken met de producten van Jojoli. Je kunt jouw ingrediëntenlijst aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Je kunt de producten apart aanschaffen, maar ook een compleet startpakket kopen. Ontdek ons assortiment en ervaar de voordelen en het plezier van zelf bruisballen maken met Jojoli!

 

Waarom zelf bruisballen maken?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je zelf bruisballen wilt maken. Een voordeel van zelf bruisballen maken is de mogelijkheid om jouw eigen ingrediënten te kiezen. Zo kun je rekening houden met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde grondstoffen. Daarnaast betaal je bij kant en klare bruisballen vaak meer voor de merknaam dan voor het product zelf. Je kunt veel geld besparen door zelf bruisballen te maken, vooral als je de grondstoffen in bulk koopt. Ben je milieubewust en wil je bruisballen maken van milieuvriendelijke grondstoffen en verpakkingen? Dat is mogelijk met het aanbod van Jojoli. Naast de praktische voordelen is zelf bruisballen maken een zeer leuke en creatieve activiteit voor diverse gelegenheden. Ook is een startpakket een origineel en persoonlijk cadeau om aan iemand te geven.

 

 

Benodigdheden voor badbruisballen maken

Afbeelding bruisbalingredienten

Voor het maken van bruisballen heb je een aantal grondstoffen en materialen nodig. We hebben de ingrediëntenlijst en andere benodigdheden hieronder uitgelicht:

 

Grondstoffen

 • -  Natriumbicarbonaat (ook wel bekend als baking soda): Vormt in reactie samen met citroenzuur: koolzuurgas en water. In poedervorm reageren deze ingrediënten niet met elkaar, maar wanneer je er water toevoegt gaat het bruisen.
 • -  Citroenzuur anhydraat: Dit is de watervrije vorm van citroenzuur monohydraat en zorgt samen met natriumbicarbonaat voor de bubbels in je bad.
 • -  Sheaboter: Deze boter helpt met de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast voedt en hydrateert het de huid.
 • -  SLSA tenside: Deze tenside in poedervorm is zeer mild en huidvriendelijk. De tenside heeft een goed reinigings- en schuimvermogen zonder de huid uit te drogen. SLS-A stuift wel en daarom is een gebruik van een mondkapje noodzakelijk. SLS-A kun je in principe weglaten. Dat maakt het recept wat makkelijker, zeker als je met een groep bruisballen gaat maken.
 • -  Arrowroot of maizena: Wordt veel in de keuken gebruikt als bindmiddel. In cosmetica heeft het dezelfde functie: het zorgt voor een stevige bruisbal.
 • -  Eventueel bloemblaadjes: Geven een natuurlijke uitstraling aan de bruisbal, plus een mooi effect in bad!
 • -  Eventueel etherische olie (in een geur naar keuze): De natuurzuivere olie geeft het badwater een heerlijke geur. Bij overgevoeligheid of een allergie eenvoudig weg te laten.
 • -  Eventueel kleurstof (in een kleur naar keuze): Geef jouw bruisballen een vrolijke kleur met een kleurstof.

 

Materialen

Om de bruisballen te maken heb je naast grondstoffen ook materialen nodig. Benodigde materialen voor bruisballen maken zijn:

Je kunt ook bruisballen maken zonder Sheaboter, bindmiddel en SLS-A. Het is echter wat lastiger om de substantie zo te krijgen dat de bruisbal niet te brokkelig of juist te zacht is. Daarnaast moeten deze bruisballen 24-48 uur uitharden. Daarom heeft Jojoli na veel testen bovenstaand recept ontwikkeld.

 

Hoe maak je bruisballen?

Wanneer je begint met bruisballen maken is het van belang dat je voorbereidende werkzaamheden al hebt gedaan, zoals het klaarleggen van de grondstoffen en de materialen. Vervolgens kun je onderstaand stappenplan aanhouden om aan de slag te gaan:

 1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
 2. Smelt Sheaboter en voeg toe aan het mengsel. Kneed alles door elkaar.
 3. Voeg kleur- en geurstof toe en kneed opnieuw.
 4. Leg eventueel bloemen in de maldelen en vul daarna beide helften ruim met het mengsel. Druk deze helften stevig tegen elkaar.
 5. Laat de bruisharten 15 minuten in de vriezer hard worden. Daarna kun je de bruisbal eenvoudig uit de mal halen en is de bruisbal klaar voor gebruik.

 

Geur en kleur toevoegen aan badbruisballen

Je kunt aan jouw eigen gemaakte bruisbal een etherische olie (of geurolie) en kleurstoffen toevoegen. Zo geef je een persoonlijke draai aan jouw zelfgemaakte bruisballen. In ons assortiment vind je meerdere geuroliën en kleurstoffen waaruit je kunt kiezen. Vloeibare kleurstof bevat water en kan daardoor reageren met het bruismengsel. Als je slechts enkele druppels gebruikt en meteen goed roert, dan is dat echter geen probleem. Vaste kleurpoeders, zoals mica en bietenpoeder zijn in principe ook bruikbaar, maar wees je bewust dat deze wel meer kleur afgeven aan de badkuip. Bij overgevoeligheid of een allergie voor of kleurstoffen kun je deze toevoegingen ook eenvoudig weg laten bij het maken van bruisballen. Voor de werking heeft dat geen nadelig effect.

 

Hoe lang duurt het om zelf bruisballen te maken?

Bruisballen maken is binnen een half uurtje gedaan. Het voorbereiden, het maken van het mengsel en het vullen van de mallen duurt gemiddeld een half uur. Nadat je de mallen gevuld hebt met het bruisbal mengsel zul je dit 15 minuten in de vriezer moeten laten uitharden zodat de bal een vaste vorm krijgt. Als de bruisballen uitgehard zijn kun je de mallen verwijderen en kan het baden beginnen!

 

Bruisballen maken startpakket

Afbeelding zelf bruisballen maken

Bij Jojoli kun je producten bestellen om zelf bruisballen te maken. Ook kun je kiezen voor ons startpakket bruisballen maken. Met het startpakket kun je drie 'bubble bath bommen' met rozenknopjes maken die bruisen en schuimen! Verpakt in een mooi zakje met etiket. Deze DIY bruisballen geven ontspanning en verzorgen de huid. Na een bad is een bodylotion niet nodig: de huid is heerlijk zacht door de sheaboter. De heerlijk geurende lavendel olie heeft een kalmerend en rustgevend effect. Last but not least: schoonmaken is niet nodig, want de natuurlijke schuimvormer maakt zowel jou als het bad schoon! Dit pakket bevat alle grondstoffen om drie bruisharten met rozenknopjes te maken. Verras iemand met een zelfgemaakte bruisbal of geef een startpakket cadeau!

 

Andere badproducten zelf maken

Naast bruisballen maken kun je met de producten van Jojoli ook diverse badproducten zelf maken zoals shampoo, conditioner, badbonbons, badolie, bodybutter, badzout, body scrub en nog veel meer! Kies jouw eigen ingrediënten voor een persoonlijk en uniek badproduct. Met ons ruime assortiment is vrijwel alles mogelijk. Ontdek de mogelijkheden en het plezier van zelf cosmetica maken met Jojoli!

 

Zelfgemaakte bruisballen bewaren

Afbeelding zelfgemaakte bruisballen

Heb je DIY bruisballen, dan kun je deze het beste op een donkere en droge plek bewaren. Je kunt de bath bombs verpakken in een ziplock zakje om de geur, kleur en kracht zo veel mogelijk te behouden. Idealiter worden de zelfgemaakte bruisballen binnen 6 maanden gebruikt.

 

Bestel alle benodigdheden online bij Jojoli!

Wil je bruisballen maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om zelf bruisballen te kunnen maken, van grondstoffen en materialen tot complete startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf bruisballen maken begint bij Jojoli!

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of stuur een mail naar [email protected]

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen