Neutrale olie

Artikelnummer: 15632
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI: Caprylic/ Capric Triglyceride
CAS-Nummer: 73398-61-5

Herkomst:
Natuurlijk

Beschrijving:
Neutrale olie is een medium chain triglycerides (MCT) ofwel een mengsel van middellangeketen vetzuren: triglyceriden: caprinezuur (C10:0) en caprylzuur (C8:0). De basisgrondstoffen voor productie zijn palmpitolie en kokosolie. Neutrale olie is eigenlijk geen gewone plantaardige olie en bevat geen vetbegeleidende stoffen zoals vitaminen en lecithine. De olie heeft een lichte karakteristieke geur en geen tot lichtgele kleur.
Neutrale olie is een irritatievrije en oxidatief stabiele olie. Het wordt in cosmetica geprezen vanwege zijn lage viscositeit (dun vloeibaar) en snelle intrekvermogen. In emulsies verminderd het een vettig gevoel en zorgt dat deze zeer snel intrekken. Ideaal voor zonnebrandproducten, lotions en make-upproducten. Kleurpigmenten (in bijvoorbeeld foundation) hebben een olie nodig die zich gemakkelijk over de huid verspreid en niet vet aanvoelt. Neutrale olie verspreid zich gemakkelijk en trekt licht door in de hoornlaag. Dit is vooral voor mensen met een gevoelige huid een voordeel omdat de olie geen interactie aangaat met de vetten van de huid.

Samenstelling:
58% caprylzuur en 42% caprinezuur
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: snel

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Basisolie voor alle huidtypes in het bijzonder voor de gevoelige huid.
Overige toepassingen zijn zonnebrand- en make-upproducten. Het is een goede vervanger van squalaan en kokosolie.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen