Zelf geurstokjes maken

Geurstokjes zijn niet alleen een luxe accessoire voor in huis, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de sfeer in je leefruimte. Ontdek de kunst van het zelf maken van geurstokjes met Jojoli, de toonaangevende webshop die een uitgebreid assortiment aan grondstoffen, materialen, startpakketten en gratis recepten aanbiedt voor het creëren van je eigen unieke geurstokjes.

 

Wat zijn geurstokjes?

Geurstokjes verspreiden geurolie zonder deze te verwarmen en daardoor de kostbare geurolie aan te tasten. Ideaal om een ruimte (woonkamer, werkruimte, praktijkruimte of slaapkamer) te begeuren en mensen in de gewenste stemming te brengen. 

Het is de beste manier om geuren in de atmosfeer te verspreiden omdat de geuren niet worden aangetast door warmte. Deze stokjes absorberen geurolie uit een fles en geven geur af aan de omringende lucht. Door geurstokjes te maken met essentiële oliën en natuurlijke grondstoffen creëer je een heerlijke geur in een ruimte. Wil jij zelf geurstokjes maken? Volg dan ons recept en bestel alles wat je nodig hebt online in onze webshop!

 

Waarom zelf geurstokjes maken?

Geurstokjes maken is zeer eenvoudig en daarom ideaal om zelf te maken. Het biedt diverse voordelen die verder gaan dan alleen het toevoegen van een aangename geur aan je huis. Zelf geurstokjes maken stelt je in staat om unieke geurcombinaties te creëren die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en de sfeer die je wilt creëren in verschillende ruimtes in huis. 

Daarnaast is het zelf maken van geurstokjes een creatieve activiteit die ontspanning en voldoening biedt. Het stelt je in staat om je eigen stempel te drukken op je leefruimten. Zelfgemaakte geurstokjes zijn ook een origineel en persoonlijk cadeau voor vrienden en familie. Het tonen van inspanning en aandacht bij het maken van een cadeau voegt een extra laag van waardering toe.

 

Benodigdheden en ingrediënten

Voor het maken van geurstokjes heb je een aantal grondstoffen, materialen en verpakkingen nodig. Met Jojoli heb je toegang tot alles wat je nodig hebt voor het maken van geurstokjes. 

 

Grondstoffen

  • - 20 tot 30 druppels etherische olie of parfumolie naar keuze
  • - 20 ml alcohol 70%
  • - 30 ml glycerine of een dunvloeibare, geurloze olie naar keuze, zoals gefractioneerde kokosolie. 

Bij Jojoli vind je een breed scala aan geuroliën, variërend van bloemige noten zoals roos en jasmijn tot houtachtige geuren zoals sandelhout en cederhout. Of je nu houdt van de rustgevende geur van lavendel, de verfrissende tonen van citrus, of de warmte van vanille, er is voor elk wat wils. Deze etherische- en parfumoliën zijn de basis van je geurstokjes en zorgen voor een langdurige, aangename geur.

Waarschuwing: Parfumolie is niet geschikt voor inwendig gebruik. De parfumolie is geen cosmetica, het is een grondstof voor cosmetica. Gebruik het dus niet onverdund op de huid.

 

Materialen en verpakkingen

  • - Geurstokjes
  • - Een mooi glazen flesje

De juiste verpakking voegt niet alleen decoratieve waarde toe, maar zorgt er ook voor dat de geur op een optimale manier wordt verspreid.

 

Geurstokjes maken in 4 stappen

Zelf geurstokjes maken doe je door deze vijf eenvoudige stappen te volgen:

 

  1. Kies je geur en basisolie

Begin met het selecteren van de etherische- of parfumolie die past bij de gewenste sfeer. Combineer dit met glycerine of een geurloze basisolie zoals gefractioneerde kokosolie. De kwaliteit van deze oliën bepaalt de intensiteit en duurzaamheid van de geur.

 

  1. Meng de ingrediënten en vul het flesje

Vul het flesje voor de helft met geurloze olie. Voeg zo’n 30 druppels geurolie naar keuze toe. Voeg vervolgens de alcohol toe. Zorg ervoor dat de etherische olie en de basisolie gelijkmatig worden gemengd. De juiste verhoudingen zijn essentieel voor een gebalanceerde geur.

 

  1. Dompel de stokjes onder

Plaats de stokjes in het mengsel en laat ze enkele uren tot een dag rusten. Hierdoor kunnen de stokjes de geur opnemen en verspreiden.

 

  1. Presenteer je geurstokjes

Plaats de geurstokjes in de gewenste leefruimten in je huis en geniet van de heerlijke zelfgemaakte geuren.

 

Let op: Sommige geuren (zoals citrusgeuren) vervliegen erg snel. Gebruik daarom ook geuren die minder snel vervliegen zoals sandelhout of ylang ylang zodat je er langer van kan genieten.

Etherische oliën vervliegen veel sneller dan synthetische parfumoliën en moeten daardoor vaker aangevuld worden.

 

Onze favoriete geuren voor geurstokjes

Lavendel in combinatie met geranium staat bekend om zijn vermogen om het concentratievermogen te bevorderen, waardoor het ideaal is voor gebruik op kantoor. De kalmerende eigenschappen van lavendel worden versterkt door de bloemige tonen van geranium, wat een aangename en rustgevende atmosfeer creëert, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren op taken en projecten op het werk.

Als het gaat om ontspanning en verlichting, vormen eucalyptus en sandelhout een krachtige combinatie. Ideaal voor gebruik in de douche of bij griep/verkoudheid, deze geurcombinatie brengt een verfrissende en kalmerende atmosfeer in de kamer. De heldere en krachtige eigenschappen van eucalyptus vermengen zich harmonieus met de warme en aardse tonen van sandelhout, waardoor een ontspannende omgeving ontstaat.

Voor een levendige en frisse sfeer in de woonkamer is een citrusgeur zoals citroen of oranjebloesem in combinatie met ylang-ylang een uitstekende keuze. Deze mix biedt een verkwikkende en revitaliserende geurervaring, perfect om een stimulerende atmosfeer te creëren in de gemeenschappelijke ruimtes van je huis. De heldere tonen van citroen vermengen zich naadloos met de zoete en bloemige aroma's van oranjebloesem en ylang-ylang, wat resulteert in een verfrissende bloemengeur die de ruimte opfleurt en een positieve sfeer bevordert.

 

Geef het cadeau!

Zelfgemaakte geurstokjes zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook het perfecte cadeau voor vrienden en familie. Personaliseer de geuren op basis van de voorkeuren van de ontvanger en presenteer ze in stijlvolle verpakkingen voor een doordacht en uniek geschenk.

 

Ontdek onze startpakketten

Ben je een beginnende maker of ben je op zoek naar een origineel cadeau? Maak dan kennis met onze kant-en-klare startpakketten. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om een cosmeticaproduct zelf te maken inclusief een duidelijke handleiding. Zo kun je bijvoorbeeld met ons Startpakket parfum maken eenvoudig een eigen geur creëren voor dagelijks gebruik.

 

Zelf geurstokjesmaken? Bestel alle benodigdheden online bij Jojoli!

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf geurstokjes te maken? Bestel dan eenvoudig alle benodigdheden online bij Jojoli. Ontdek het uitgebreide assortiment aan grondstoffen, materialen en startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! 

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of stuur een mail naar [email protected]

Pagina 1 van 2
← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen