Waarom zelf maken?

Waarom zelf maken?

Zelf cosmetica maken, waarom zou je dat doen? Er zijn meer redenen om direct aan de slag te gaan dan je zo zou denken! De 11 belangrijkste op een rijtje gezet.

 1. Cosmetica maken is makkelijk. Het is in feite net als koken. Je weegt ingredienten af, mengt, roert en verhit aan de hand van een recept. Je kunt snel aan de slag met zorgvuldig samengestelde en goed geteste Jojoli recepten.

 2. Werk alleen met 100% natuurlijke ingredienten. Jojoli koopt plantaardige oliën vaak direct in bij de fabrikant en houdt kleine voorraden aan. De ingredienten zijn dus vers en niet extra geconserveerd met synthetische toevoegingen. Het woord "natuurlijk" is niet beschermd en mag dus overal op staan. Commerciele cosmetica wekt vaak de indruk "natuurlijk" te zijn, maar het gaat dan slechts om enkele procenten natuurlijke toevoegingen. Maak het zelf en je kunt 100% natuurlijk werken!

 3. Ga voor de beste kwaliteit. Kies koudgeperste olie in plaats van geraffineerd. Crèmes uit de winkel bevatten vaak geraffineerde oliën en boters (tenzij anders aangegeven). Dit is minder bederfelijk en goedkoper om te produceren. Koudgeperst olie bevat allerlei waardevolle stoffen (vitamines en vetbegeleidende stoffen) die tijdens het raffineren verloren gaan.

 4. Leer en ontwikkel jezelf. Wordt je als consument bewust van wat je op je huid smeert en leer hoe eenvoudig en leuk het is om cosmetica te maken. Er is voldoende uitdaging voor elk niveau, zowel voor kinderen als volwassenen: Begin met een basiscrème of lipbalsem en eindig met een complete cosmeticalijn!

 5. Weet wat je smeert. Als je cosmetica zelf maakt weet je precies wat je in handen hebt: de beste kwaliteit grondstoffen, vers verwerkt en zonder vulmiddelen. Van een potje crème uit de winkel zul je nooit weten wat de samenstelling precies is, want een fabrikant heft geen doseringen te vermelden.

 6. Vermijd allergenen. Bij zelfmaken heb je de keus om ongewenste stoffen weg te laten of juist extra werkzame stoffen toe te voegen, dus zeer geschikt voor mensen met een huidallergie.

 7. Betaal voor goede ingredienten in plaats van een gelikte verpakking. Een goede verpakking is belangrijk, maar wil je echt zoveel betalen voor een mooi ontwerp? Kant en klare cosmetica in de winkel is vaak erg aan de prijs, terwijl de losse grondstoffen niet perse duur zijn.

 8. Afgestemd op jouw wensen. Je maakt wat jij wil: een unieke geur, kleur of specifieke combinatie van werkzame stoffen. Je kunt zelfs je eigen cosmeticalijn maken!

 9. Wees trots op wat je maakt. Het gebruik zelf gemaakte cosmetica is een beleving op zich. Je hebt het met liefde gemaakt, waardoor de waardering groter en het gerbuik leuker is.

 10. Zuinig zijn hoeft niet. In tegenstelling tot de kleine hoeveelheden die gebruikelijk zijn in de winkel, hoef je je bij zelf maken niet in te houden. Hoe meer je maakt hoe voordeliger het wordt. Voor veel producten gelden staffelkortingen. Daarnaast zijn de prijzen van grondstoffen aanzienlijk lager dan een kant en klaar eindproduct, dus je kunt cosmetica eindelijk ruim gebruiken!

 11. Een origineel cadeau. Zelf gemaakte cosmetica is een geslaagd persoonlijk cadeau om weg te geven. Iedereen gebruikt cosmetica en het zal zeker gewaardeerd worden. Of verras iemand met een startpakket!

Reacties

 1. Jojoli Jojoli

  Beste Sare, bedankt voor uw reactie. Wij kunnen u niet helpen met het opzetten van uw eigen lijn. Maar voor samenwerkingen kunt u contact opnemen met Rebel Nature (www.rebel-nature.nl) of met Prisicilla Rolvers (www.enjoydivinenature.com). Succes!

 2. Sara lemkadem Sara lemkadem

  Ik wil ook graag mijn eigen lijn beginnen ik zoek iemand met wie ik dat in samen werking kan doen. Doen jullie dat ook?

  Groetjes
  Sara

 3. Jonna Severin Jonna Severin

  Beste jojoli,

  Wij, Marleen en ik, bloggen op de website www.burgertrutjes.nl en zouden graag een samenwerking aangaan. Het plaatsen van een aantal links in overleg in ruil tegen een review van een aantal producten. Wij zijn groot fan van de CG methode en willen dit combineren met een artikel met zelfgemaakte producten voor je haar.

  Wij vernemen graag of jullie interese hebben in een samenwerking.

  Groet,
  Jonna en Marleen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen