Zelf shampoo maken

Wil jij zelf shampoo maken? Bestel dan alles wat je nodig hebt online bij Jojoli! Wij bieden zowel losse grondstoffen, verpakkingen en materialen als complete startpakketten aan. Ga zelf aan de slag (of met een groep) en ontdek dat het maken van cosmetica net zo eenvoudig is als koken.

 

Waarom zelf shampoo maken?

In veel shampoo producten die je in de winkel kunt kopen worden chemicaliën verwerkt die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Naast dat het zelf maken van shampoo goedkoper is als je producten in bulk koopt, weet je ook exact welke grondstoffen in jouw shampoo zijn verwerkt. Je kunt zelf shampoo maken die jouw haar geeft wat het nodig heeft. Heb je droog of beschadigd haar of is jouw haar juist snel vet? Dan kun je hier jouw ingrediëntenlijst op aanpassen. Door zelf shampoo te maken, kun je milieuvriendelijke ingrediënten gebruiken en verpakkingsafval verminderen. Geen microplastics, overbodige wegwerpverpakkingen en grondstoffen op aardoliebasis meer! Tot slot is shampoo maken een leuke en creatieve activiteit waarmee je kunt blijven experimenteren. Ontdek het zelf!

 

Hoe maak je shampoo?

Hoe je shampoo maakt is afhankelijk van de soort shampoo die je maakt. Kies je ervoor om vloeibare shampoo te maken of wil je liever een vaste shampoobar maken? In grote lijnen kun je het onderstaande stappenplan aanhouden:

 

  1. Verzamel ingrediënten, materialen en benodigdheden: denk hierbij aan een digitale weegschaal, een thermometer, veiligheidsmaterialen (zoals handschoenen en bril) en een mal of flesverpakking.
  2. Meet ingrediënten af
  3. Meng de ingrediënten
  4. Voeg kleur en geur toe
  5. Giet de substantie in een mal of flesverpakking

 

Hoe lang duurt het om zelf shampoo te maken?

Het maken van shampoo is eenvoudig. Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb je al jouw benodigde grondstoffen, materialen en verpakkingen verzameld? Dan kan het creatieve proces beginnen! Binnen een uur is jouw eigen shampoo gemaakt. 

 

Benodigdheden voor shampoo maken

Afhankelijk van je haartype en persoonlijke voorkeuren kun je de ingrediëntenlijst aanpassen. Voor een basis shampoo gebruik je onderstaande grondstoffen:

Bepaal zelf welk haartype je hebt en bekijk welke grondstoffen een positief effect hebben op jouw haartype. Uiteraard kun je zelf experimenteren met ingrediënten en ons om advies vragen. Bekijk ons aanbod en bestel jouw benodigdheden eenvoudig online!

 

Shampoo voor elk haartype

Zoals eerder gezegd kun je zelf shampoo maken speciaal voor jouw haar. Ten eerste is de WAS-waarde van belang. Dit geeft aan hoe sterk de waskracht is. Hoe hoger de waarde, hoe sterker ontvettend het werkt. Deze ligt meestal tussen de 10 en 15%, waarbij 10% voor droog haar is en 15% voor vet haar. Voor babyproducten is dit vaak slechts 0.5 tot 3%.

Daarnaast zijn de toevoegingen van belang voor het effect van de shampoo op je haar. Voor een Anti-roos shampoo zijn de toevoegingen: Pirocton olamine, Brandnetelextract en Vithaar. Shampoo voor droog en beschadigd haar bevat Haarquat, Tarweproteine en Zijdeproteïne. Shampoo voor vet haar kun je maken door toevoeging van Brandnetelextract. Wil je meer de werking van een conditioner? Maak dan gebruik van Broccolizaadolie of d-Panthenol. Deze toevoegingen vormen een filmlaagje om de haren, wat ze makkelijk uitkambaar maakt. Een goede conditioner is echter meer dan een basisshampoo met toevoegingen. Jojoli heeft er daarom een apart startpakket voor ontwikkeld.

Tensiden zijn over het algemeen basisch (ofwel: ze hebben een hoge pH-waarde), wat ze uitdrogend voor de huid maakt. Daarom bevat shampoo ook vaak een zuurteregelaar zoals melkzuur om de pH te verlagen naar huidneutraal.

 

Shampoobar maken

Voor het maken van een shampoobar gebruik je andere ingrediënten en een andere werkwijze. Op onze website vind je een gratis recept voor het maken van een verzorgende, natuurlijke en palmolie vrije shampoobar. Shampoobars zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook zeer haar- en huidverzorgend. Hoofdingrediënten zijn Sodium Cocoyl Isethionate, een reiniger / schuimvormer en Broccolizaadolie, een natuurlijke vervanger voor siliconen. Het geeft het haar glans en maakt het zacht. Alle materialen, grondstoffen en verpakkingen vind je in onze webshop.

 

Shampoo maken pakket

Om het nog makkelijker voor je te maken heeft Jojoli startpakketten ontwikkeld. Met een Jojoli startpakket kun je direct aan de slag met zelf shampoo maken. Ervaring is niet vereist en voorbereidingstijd is minimaal. Je leert stapsgewijs shampoo maken. De shampoo uit ons startpakket is vooral geschikt voor kort en middellang haar en kan ook als douchegel gebruikt worden. De shampoo maakt schoon, verzorgt en voedt de huid en het haar. Het maakt het haar stevig en laat het haar luchtig en vol aanvoelen. De duidelijke handleiding leidt je stap voor stap naar een mooi eindproduct.

 

Andere badproducten zelf maken

Naast shampoo maken kun je met de producten van Jojoli ook andere badproducten maken. Zo kun je ook zelf conditioner, badolie, bruisballen en badzout maken. Onze startpakketten bevatten ingrediënten, verpakkingen, etiketten en een duidelijke handleiding met aanwijzingen hoe je jouw eigen badproduct kunt maken. Daarnaast kun je ook met onze gratis recepten aan de slag.

 

Houdbaarheid zelfgemaakte shampoo

Zelfgemaakte shampoo is ongeveer zes maanden houdbaar. Bewaar de shampoo in een gesloten verpakking op een afgeschermde plek om de kleuren en geuren optimaal te behouden. De exacte houdbaarheid verschilt per product en de manier waarop het product verpakt en bewaard is.

 

Kosten van zelf shampoo maken

Vaak betaal je in de winkel meer voor het merk dan voor het product. Daarom is het voordeliger om zelf shampoo te maken, vooral als je grondstoffen in bulk koopt. Naast de financiële voordelen is het maken van shampoo een leuke en creatieve bezigheid. Ook kun je milieuvriendelijke ingrediënten gebruiken en verpakkingsafval verminderen. 

 

Bestel alle benodigdheden online bij Jojoli!

Wil je zelf shampoo maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om jouw eigen shampoo te maken, van grondstoffen en materialen tot complete startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen is het bij jou thuis. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! 

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of mail ons gerust via [email protected]!

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen