Zelf bodyscrub maken

Wil je een bodyscrub maken? Ga zelf aan de slag (of met een groep) en ontdek dat bodyscrub maken net zo eenvoudig is als koken. In ons assortiment vind je alles om jouw eigen cosmetica te maken, van grondstoffen, verpakkingen en materialen tot complete startpakketten. Bestel jouw gewenste producten en scrub vandaag nog met jouw eigen gemaakte bodyscrub!

Voordelen van zelf bodyscrub maken

Zelf bodyscrub maken kent vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om jouw eigen ingrediënten te kiezen zodat het product beter aansluit op jouw huidtype of voorkeuren. Allergenen zijn hierdoor makkelijk te vermijden. 

Daarnaast betaal je bij commerciële cosmetica vaak meer voor de merknaam dan voor het product zelf. Je kunt veel geld besparen door zelf bodyscrub te maken, vooral als je de grondstoffen in bulk koopt. Ben je milieubewust en wil je een milieuvriendelijke bodyscrub maken? Dan kun je bij Jojoli jouw ingrediënten hierop uitkiezen. 

Naast de praktische voordelen is bodyscrub maken ook een zeer leuke en creatieve activiteit voor diverse gelegenheden. Geef een startpakket cadeau en maak iemand blij met een creatieve bezigheid!

 

Benodigdheden voor bodyscrub maken

Jojoli biedt alle producten aan voor het maken van badproducten zoals badolie, badzout en bodyscrub. Hieronder de benodigde grondstoffen, materialen en verpakkingen om bodyscrub te maken volgens ons recept:

Amandelolie reguleert het vochtgehalte en vetgehalte en vermindert huidirritaties. Daarnaast is amandelolie verzorgend, beschermend en geschikt voor alle huidtypes maar vooral voor de droge huid die gauw geïrriteerd raakt. Amandelolie maakt de huid zijdezacht en soepel en is zelfs geschikt voor de zeer gevoelige en tere huid. De olie kan dan ook goed gebruikt worden voor de huidverzorging van baby’s. Niet gebruiken bij notenallergie. 

Zouten hebben de natuurlijke kracht het lichaam van binnen én van buiten te zuiveren.

Etherische olie wordt gebruikt om een natuurlijke geur toe te voegen aan de bodyscrub. Etherische olie is geschikt als toevoeging aan o.a. badzout, badolie en een bodyscrub. Je kunt sommige etherische oliën ook mengen. Gebruik etherische olie echter nooit puur in badwater omdat het dan blijft drijven en onverdund in aanraking kan komen met de huid. Voor etherische olie vermengd met zout geldt hetzelfde. Lavendel is hierop een uitzondering omdat het een mildere etherische olie voor de huid is. Meng andere etherische olie daarom altijd eerst met lysolecithine, LV41 en eventueel nog een lepel bad- of doucheolie. Lysolecithine en LV41 zijn emulgatoren die zorgen dat de etherische olie met het badwater vermengt. Let bij het gebruik van etherische olie goed op dat je niet overdoseert, gezien de hoge concentratie. Vaak zijn enkele druppels al voldoende voor een aangename geurbeleving.

 

Verschillende soorten scrub

De basis van bodyscrub is een korrelig materiaal dat de huid schuurt, maar niet beschadigt. Als de korrel te grof of te scherp is krijg je zichtbare krassen. Als de korrel te fijn of te rond is, dan is de scrubbende werking er niet. Er zijn commerciële scrubs met microplastics, maar Jojoli heeft deze bewust niet in het assortiment. Er zijn heel goed werkende natuurlijke scrubs.

 

  1. De bekendste zijn scrubs op zoutbasis zoals Himalaya- of kristalzout. Het mineraalrijke zout is van natuurlijke oorsprong en onbewerkt. De variant met fijne korrel is de juiste voor scrubzout.
  2. Suiker wordt ook wel gebruikt voor scrubs, soms in combinatie met zout. Suiker is zachter dan zout. Het lost ook makkelijk op in water, waardoor de scrubbende werking tijdens gebruik wel snel afneemt.
  3. Er zijn ook plantaardige scrubmaterialen, vaak gemaakt van vruchtpitten, zoals peelinggranulaat. Ze werken goed en aangenaam, maar lossen niet op in water na gebruik, zoals bij zout wel het geval is. Voor het milieu is dat geen probleem, want het is bio-afbreekbaar, maar wel iets om rekening mee te houden als je het in bad wil gebruiken.
  4. Tot slot zijn er relatief zachte korrels van natuurlijke wassen, zoals Jojobawasparels. Deze korrels zijn geschikt voor de gevoelige huid en dus ook het gezicht. Tijdens gebruik lossen de parels gedeeltelijk op en worden ze een voedend oliecomponent.

 

Hoe maak je bodyscrub?

Wanneer je begint met bodyscrub maken is het van belang om goede voorbereidingen te treffen en alle benodigdheden zoals grondstoffen, materialen en verpakkingen op voorhand klaar te leggen en de werktafel af te dekken. Meng het zout met amandel olie. Voeg etherische olie toe en roer dit goed door elkaar (minimaal 2 minuten). Laat het mengsel inwerken voor een aantal uur en giet het mengsel vervolgens over in een luchtdichte pot. Dit helpt om oxidatie van de ingrediënten te voorkomen en verlengt de houdbaarheid van de bodyscrub. Een bodyscrub maken neemt ongeveer 30 minuten tijd in beslag.

 

Gebruiksadvies voor bodyscrub

Als je bodyscrub hebt gemaakt is het ook handig om te weten hoe je de scrub het beste kunt gebruiken. De bodyscrub werkt het beste als het lichaam warm is, zodat de poriën openstaan en de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Daarom kun je het beste scrubben na een warme douche en je daarna afspoelen. Je kan het lichaam (1 tot 2 maal per week) met een ronddraaiende masserende beweging inwrijven met de bodyscrub. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid op een hoger niveau gebracht, de vetverbranding gestimuleerd en uw huid gevoed met mineralen. Indien de scrub ook olie bevat dan laat het na het afspoelen een zijdezacht laagje op de huid achter. Bij scrub zonder olie kun je de huid na het scrubben insmeren met een verzorgende olie of boter.

Door je huid te scrubben met bodyscrub verwijder je op een zachte en verzorgende manier dode huidcellen, met als resultaat een heerlijk zachte, gladde en soepele huid. Scrub schuurt in feite de huid een beetje waardoor huidcellen worden verwijderd, maar het krast ook licht. Juist het herstel daarvan geeft de huid het vernieuwde en verjongde gevoel. Bij gevoelige of beschadigde huid is het niet aan te raden te scrubben. De gezichthuid kun je beter ook niet scrubben met gewone scrub. Jojoli heeft echter Jojobawasparels die speciaal voor het gelaat bedoeld zijn. Deze zijn wel hard, maar niet scherp en geven wat was af die de gezichthuid beschermt.

 

Houdbaarheid van DIY bodyscrub

Als je jouw eigen bodyscrub hebt gemaakt is de houdbaarheidsdatum afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. De houdbaarheid van grondstoffen is terug te vinden op de verpakking van de producten. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, het eindproduct is doorgaans een half jaar houdbaar zonder conserveermiddel (mits hygiënisch bereid en droog bewaard). 

 

Ontdek onze startpakketten

Ben je een beginnende maker of ben je op zoek naar een origineel cadeau? Maak dan kennis met onze kant-en-klare startpakketten. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om een cosmeticaproduct zelf te maken inclusief een duidelijke handleiding. Jojoli heeft natuurlijke startpakketten ontwikkeld zoals shampoo en parfum maken. Daarnaast heeft Jojoli ook educatieve en kinderfeest startpakketten. Met een Jojoli Startpakket kunt u direct aan de slag. Ervaring is niet vereist en voorbereidingstijd is minimaal.

 

Bodyscrub maken doe je met de producten van Jojoli!

Wil je zelf bodyscrub maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om voor bodyscrub maken, parfum maken, bruisballen maken en meer! Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! 

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of mail gerust naar [email protected]!

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen