Werkzame stoffen

Werkzame stoffen zijn ingrediënten die (meestal in kleine hoeveelheden) kunnen worden verwerkt in cosmetica om een bepaalde positieve eigenschap te krijgen of versterken, zoals bijvoorbeeld anti-roos in shampoo of anti-rimpel in crèmes.

Een goede huidcrème kan in principe ook zonder werkzame stoffen gebruikt worden om het huidvet op peil houden, maar bij huidproblemen zoals een droge of vette huid zijn werkzame stoffen (zoals een vochtfactor) aan te bevelen.
Een alles in-één-wondercrème klinkt verleidelijk maar wees u er van bewust dat door het mengen van te veel werkzame stoffen de afzonderlijke werking sterk afneemt. Vaak geldt ''minder is meer'' en maakt u de beste crèmes als deze een beperkt aantal, doch doelgerichte werkzame stoffen bevatten.
Vuistregel: gebruik in dagcrèmes beschermende stoffen (zoals vitamines en antioxidanten) en in een nachtcrèmes huidherstellende stoffen.

Vloeibare werkzame stoffen zijn verpakt in een bruinglas flacon (met uitzondering van glycerine, aloë vera gel en sorbitol). Grootverpakkingen zoals liters zijn verpakt in een bruine PET flacon. Deze verpakking beschermt de inhoud tegen zonlicht. De optimale temperatuur om werkzame stoffen in te bewaren is 9 tot 14°C.

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen