Zelf cosmetica maken

Alle benodigdheden om zelf cosmetica te maken, dat is wat Jojoli aanbiedt! Ga zelf aan de slag (of met een groep) en ontdek dat het maken van cosmetica net zo eenvoudig is als koken. Begin met een startpakket of een duidelijk en getest recept. Voor de gevorderde maker biedt Jojoli een uitgebreid assortiment aan grondstoffen, verpakkingen en hulpmiddelen. Ontdek ons assortiment en ervaar de voordelen en het plezier van zelf cosmetica maken met Jojoli!

Afbeelding zelf cosmetica maken

Klik hier de producten te bekijken

 

Wat valt onder cosmetica?

Grofweg alle huid- en haarverzorgingsproducten, tandpasta, haarstylingsproducten, bad- en doucheproducten, zonnebrandproducten en make-up producten. 

 

De voordelen van zelf cosmetica maken

Zelf cosmetica maken kent vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om jouw eigen ingrediënten te kiezen zodat het product beter aansluit op jouw huidtype of voorkeuren. Allergenen zijn hierdoor makkelijk te vermijden. Daarnaast betaal je bij bestaande cosmetica vaak meer voor de merknaam en verpakking dan voor het product zelf. Je kunt veel geld besparen door zelf jouw cosmetica te maken, vooral als je de grondstoffen in bulk koopt. Ben je milieubewust en wil je milieuvriendelijke cosmetica gebruiken? Dan kun je bij Jojoli jouw ingrediënten hierop uitkiezen. Naast de praktische voordelen is zelf cosmetica maken ook een zeer leuke en creatieve activiteit voor diverse gelegenheden. Ook is een startpakket voor zelf cosmetica maken een origineel en persoonlijk cadeau om aan iemand te geven.

 

Hoe maak je zelf cosmetica?

Zelf cosmetica maken werkt eigenlijk hetzelfde als koken. Je koopt de benodigde ingrediënten (en materialen) en kunt aan de hand van een recept een product maken.
Hoe je precies jouw eigen cosmetica kan maken is afhankelijk van het soort product dat je wilt maken. Voor informatie kun je onze website raadplegen of een duidelijk en getest recept bestellen waarin stap voor stap beschreven staat hoe je het door jouw gekozen product kunt maken en welke ingrediënten en materialen je hiervoor nodig hebt.

 

Welke soorten cosmetica kun je zelf maken met Jojoli?

Je kunt diverse soorten cosmetica zelf maken met de grondstoffen van Jojoli, van crèmes tot tandpasta. Kies een startpakket of bestel losse producten en ga zelf aan de slag. Binnen een handomdraai maak jij jouw eigen persoonlijke producten, zelfs inclusief verpakking!

 

Zelf verzorgingsproducten maken

Met de producten en startpakketten van Jojoli kun jij zelf verzorgingsproducten maken. Je kunt met ons aanbod onder andere zelf crème, lippenbalsem, parfum, tandpasta, zeep, deodorant en haargel maken.

 

Zelf badproducten maken

Je kunt ook diverse badproducten zelf maken zoals shampoo, conditioner, douchegel, badolie, bruisballen, bodybutter, badzout, body scrub en nog veel meer! Kies jouw eigen ingrediënten en geurolie voor een persoonlijk en uniek badproduct.

Met ons ruime assortiment is vrijwel alles mogelijk. Je kunt ook jouw eigen gezichtsmasker, wasmiddel, zonnebrand, massageolie en lipgloss maken. Ontdek de mogelijkheden en het plezier van zelf cosmetica maken met Jojoli.


Hoe lang duurt het om zelf cosmetica te maken?

Zelf cosmetica kan met de juiste voorbereiding en een beproefd recept in een handomdraai gemaakt worden. Net als met koken bepaal je zelf hoe ingewikkeld je het wilt maken. Natuurlijke zonnebrandbalsem kan bijvoorbeeld met 3 ingrediënten (zinkoxide, neutrale olie en kiezelzuur) in 5 minuten gemaakt worden. Maar je kan ook een zonnebrandcrème maken waar meer ingrediënten voor nodig zijn. Meer ingredienten is overigens niet altijd beter. Ervaring is niet nodig, iedereen kan cosmetica maken, zelfs kinderen (vanaf 4 jaar)!


Benodigdheden voor zelf cosmetica maken

De grondstoffen, materialen en verpakkingen die je nodig hebt om jouw gewenste product te maken zijn afhankelijk van de cosmetica die je wilt maken. Op onze website vind je meer informatie over de benodigdheden van specifieke producten en in onze recepten en startpakketten vind je ook de benodigdheden voor het maken van het betreffende product. Kom je er zelf niet uit, dan kun je ons gerust mailen of telefonisch om advies vragen.


Startpakketten zelf cosmetica maken

Om zelf cosmetica maken nog makkelijker maken heeft Jojoli startpakketten ontwikkeld. Met een Jojoli startpakket kun je direct aan de slag. Ervaring is niet vereist en de voorbereidingstijd is minimaal.

Je kunt bij ons kiezen uit onder andere de volgende startpakketten:

 • Startpakket Shampoo/ douchegel maken: je leert hoe je zelf hoogwaardige en natuurlijke shampoo en douchegel kan maken.
 • Startpakket Zeepjes gieten: alles om met een groep van 4, 8 of 12 kinderen gietzeep te maken. Speciaal voor kinderfeestjes, met leuke extra's.
 • Startpakket Zeep maken: om met een groep van 10 tot 100+ deelnemers gietzeep te maken met een klein budget. Zoals scholen of kinderdagverblijven.
 • Startpakket Vloeibare zeep maken: om met een groep van 10 tot 100+ deelnemers vloeibare zeep te maken met een klein budget. Zoals scholen of kinderdagverblijven.
 • Startpakket conditioner maken: je leert welke grondstoffen waardevol zijn in een conditioner en hoe je een conditioner moet maken.
 • Startpakket bruisballen maken: Dit pakket bevat alle grondstoffen om drie bruisharten met rozenknopjes te maken. Verpakt in een luxe zakje met passend etiket.
 • Startpakket lippenbalsem maken: Creëer in een handomdraai lippenbalsems van de hoogste kwaliteit.
 • Startpakket wilde rozencrème maken: Leer zelf gezichtscrème maken voor de normale tot droge huid. Zelf crème maken betekent werken met een hoog aandeel waardevolle stoffen voor de huid, in plaats van mooimakers voor de cosmetica.
 • Startpakket lindebloesem crème maken: Leer zelf gezichtscrème maken voor de normale tot vette huid.
 • Startpakket badzout maken: Maak met een groep van 10 tot 100+ deelnemers gekleurd en heerlijk geurend badzout, verpakt in een luxe PET flacon met aluminium dop.
 • Startpakket haargel maken: Maak met een groep van 10 tot 100+ deelnemers haargel op natuurlijke basis en bewaar het in de meegeleverde lekvrije pot met een mooi etiket.
 • Startpakket tandpasta maken: Leer met dit pakket op een aansprekende manier 100% natuurlijke tandpasta te maken. Geschikt voor een groep van 10 tot 100 of meer deelnemers.
 • Startpakket parfum maken: Maak heerlijk geurende parfums en een mooie verpakking. Geschikt voor kinderfeestjes.

In al onze startpakketten vind je de benodigdheden en een handleiding. Bestel vandaag nog jouw startpakketten en het creatieve proces van zelf cosmetica maken kan beginnen!

Klik hier de producten te bekijken

 


Workshops zelf cosmetica maken

Voor workshops cosmetica maken kunt u contact opnemen met Jojoli. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij kijken of we een interessante aanbieding kunnen doen.

Wil je een leerzame, leuke en actieve workshop organiseren voor 50, 500 of meer kinderen? Dan kun je Elke Scheffers inschakelen. Elke heeft ervaring met het organiseren van verschillende workshops waar grote groepen op een dag aan deelnamen. Tijdens de workshop leer je zelf cosmetica maken, hoe scheikundige processen verlopen en welke informatie er op een etiket hoort. Inkopen van materiaal, budgettering, inrichting van de locatie, begeleiden van vrijwilligers of scholieren, procesbeschrijving en vormgeving; van begin tot eind regelt ze het. In overleg met de klant kijkt Elke naar wat de wens is. Wie wil men bereiken (doelgroep), welk verhaal wil men overbrengen en zo linkt Elke koppelt dit aan een interactieve en leerzame activiteit.


Houdbaarheid en bewaarinstructies van zelfgemaakte cosmetica

De houdbaarheid van grondstoffen is terug te vinden op de verpakking van de producten. Als je jouw eigen product hebt gemaakt is de houdbaarheidsdatum afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Bepaalde ingrediënten zijn gevoeliger voor bederf door bacteriën dan anderen. Zonder waterfase bijvoorbeeld is een product een stuk langer houdbaar. Gebruikt u water gebruik dan altijd een conserveermiddel, werk hygiënisch en gebruik bij voorkeur een luchtdichte verpakking zoals airless dispenser. Meer informatie over bederf kunt u vinden in het boekje ‘Cosmetica maken doe je zelf!’.


Bestel alle benodigdheden voor cosmetica maken online bij Jojoli!

Wil je zelf cosmetica maken? Dan ben je bij Jojoli aan het juiste adres! In ons assortiment vind je alles om jouw eigen cosmetica te maken, van grondstoffen en materialen tot complete startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli! 

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel of mail ons gerust!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen