Kokosolie BIO koudgeperst

Artikelnummer: 15605
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI: Cocos Nucifera

Herkomst:
Natuurzuiver, biologisch (organic)*, koudgeperst, levensmiddelenkwaliteit
*SKAL keurmerk

Beschrijving:
Kokosolie is een plantaardige olie, plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. Kokosolie heeft uitstekende spreidingseigenschappen, dringt snel in de huid, beschermt tegen uitdroging en werkt hydraterend. Kokosolie smelt bij ongeveer 25 tot 28 graden Celcius en werkt hierdoor verkoelend op de huid.

Gemiddelde samenstelling: 4,8% caprylzuur, 5,1% caprinezuur, 46,6% laurinezuur, 19% myristine, 10% palmitinezuur, 3% stearinezuur, 8,2% oliezuur, 2,1% linolzuur.
Jodiumwaarde: 9
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: snel

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Kokosolie kan onder andere gebruikt worden als basisolie bij de droge huid, gebarsten huid, rijpe huid, in aftersuncrèmes en in haarverzorgingsproducten voor droog en beschadigd haar.

Verpakking:
Wit plastic potje. De optimale temperatuur om deze olie in te bewaren is 9 tot 14°C.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen