Rijstproteïne

Artikelnummer: 17222
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Ca. 1 week

INCI:
Hydrolyzed Rice Protein

Herkomst:
Natuurlijk


Beschrijving:
Rijstproteïne is een multifunctioneel bestanddeel dat bruikbaar is in vrijwel elke toepassing. Het is filmvormend en heeft emulgerende en vochtinbrengende eigenschappen. Zo is het geschikt voor gebruik in shampoo, conditioner, haarbehandelingen, leave-in-producten, stylingproducten en fixeermiddelen. Naast toepassingen voor het haar is het ook inzetbaar in bodylotion, reiniger, toner, gezichtsbevochtiger, lippenstift en oogschaduw. Rijstproteïne is wateroplosbaar.

Cosmetica met een verhoogd aandeel alcohol of tannine kan ervoor zorgen dat het eiwit in rijstproteine neerslaat. Ook kun je rijstproteine beter niet samen met zelfbruiners zoals DHA en erythrulose gebruiken, omdat dat verkleuring door reactie met de aminogroepen kan geven.

Dosering:
1-10% toevoegen in de waterfase van een koude bereiding of tijdens de afkoelfase in een emulsie (< 40°)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen