Natuurzuivere geurolie Sandelhout Amyris

Artikelnummer: 11621
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Amyris balsamifera

Herkomst:
Natuurzuiver, West Indië

Beschrijving:
Amyris balsamifera (ofwel West Indisch sandelhout) is een essentiële olie die verkregen is via stoomdestillatie van de houtsnippers en takken van een kleine struikachtige boom uit de Rutaceae familie. Sandelhout Amyris is een zuivere essentiële olie, onbewerkt en zonder toevoegingen. De opbrengst aan essentiële olie is hoog: 100 kg vers hout levert ongeveer 1 kilo olie op. De kleur van de olie is lichtgeel, de olie is stroperig en heeft een balsemieke houtgeur.

Gebruik:
Sandelhout Amyris wordt gebruikt in parfums, cosmetica maar hoofdzakelijk als fixateur in zepen. Op beperkte schaal wordt Sandelhout Amyris als geur- en smaakstof in likeuren gebruikt. Sandelhout gaat goed samen met houtgeuren, harsen, de meeste specerijgeuren en lavendel. Door zijn hoge gehalte aan valerianol werkt de olie rustgevend en antiseptisch. Afkooksels van de bladeren worden traditioneel dan ook gebruikt voor het reinigen en ontsmetten van wonden.

Dosering:
In het geurlampje: enkele druppels naar voorkeur.
Maak zelf Room Diffuser: haal de inlay (druppelaar) uit het flesje geurolie en zet er 3 tot 6 geurstokjes in. Hoe meer stokjes des te sneller de olie vervliegt en sterker de geur is.
Op de huid: verdund maximaal 5% bij volwassenen en bij lokaal gebruik.
In het bad: maximaal 10 druppels in een vol bad gebruiken.

Waarschuwing:
Sandelhout Amyris vermijden tijdens zwangerschap. Het kan in hoge uitzondering bij puur gebruik op de huid overgevoeligheid veroorzaken. Wees voorzichtig bij een gevoelige huid.

Meer informatie over geurolie is te vinden in het Aromecum.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Hide