Lipbalsem maken

Bij Jojoli nodigen we je uit om je lipverzorging te verbeteren door je eigen 100% natuurlijke lipbalsem te maken. Met onze hoogwaardige grondstoffen, materialen en verpakkingen wordt een lipbalsem maken een leuke activiteit waarin je zelf de regie hebt over de ingrediënten en de eindresultaten. Ontdek het plezier van zelf cosmetica maken met Jojoli en geniet van de voordelen van een natuurlijke lipbalsem die langdurig verzorgt en beschermt.

Voordelen van zelf lipbalsem maken

Bij het maken van je eigen lipbalsem heb je controle over de ingrediënten die je gebruikt. Je kunt verschillende oliën, boters en etherische oliën combineren om een lipbalsem te maken die is afgestemd op jouw voorkeur en smaak. Het maken van lipbalsem kan daarnaast een creatieve en leerzame activiteit zijn. Ontdek de werking van elk afzonderlijk ingrediënt en doe kennis op over wat een lipbalsem een goede lipbalsem maakt. Vaak betaal je in de winkel meer voor de merknaam dan voor het product zelf. Je kunt dus ook geld besparen door zelf lipbalsem te maken, vooral als je de grondstoffen in bulk koopt.


Benodigdheden en ingrediënten

Wanneer je een natuurlijke lipbalsem wilt maken raden we je aan onderstaand recept te volgen. In tegenstelling tot lipbalsem op petroleumbasis sluit deze balsem de huid niet af maar werkt langdurig verzorgend en beschermend. Het voorkomt schrale lippen en bevat een heerlijk frisse geur en smaak.

Met onderstaande verhoudingen maak je 2 lippenbalsems van 5 gram:

 

Ingrediënten


Materialen en verpakkingen

Bestel vandaag nog jouw benodigdheden online bij Jojoli voor gezonde en stralende lippen!


Hoe maak je zelf lippenbalsem?

  1. Weeg de jojoba-olie, bijenwas en sheaboter nauwkeurig af met een weegschaal
  2. Verwarm de jojoba-olie, bijenwas en sheaboter vervolgens in een bekerglas tot alles gesmolten is
  3. Laat afkoelen tot het nog net vloeibaar is en voeg enkele druppels etherische olie onder voortdurend roeren toe
  4. Giet de vloeibare lipbalsem in de lippenbalsem houder en laat dit een aantal uur uitharden
  5. Plak eventueel een etiket met de ingrediënten en houdbaarheid op de huls en geniet van je zelf gemaakte lipbalsem!

Deze lipbalsem heeft ten minste een zelfde houdbaarheid als het kortst houdbare ingrediënt.

Wil je gekleurde lipbalsem maken? Dan kunt je micapigment aan het mengsel toevoegen. Voor een goede menging verwrijf je het pigmentpoeder eerst met een beetje jojoba-olie in een mortier, voor je het het bij stap 2 toevoegt.

Tip voor de wintersport: Voeg een beetje Zinkoxide toe (op dezelfde manier als een pigment) voor een lipbalsem die ook tegen de zon beschermt.

 

Zelf experimenteren met lippenbalsem

De verhouding olie / boter / was bepaalt hoofdzakelijk de eigenschappen van de lipbalsem. Vind je de lippenbalsem te dik of iets te stroef? Gebruik dan wat meer boter en minder bijenwas. Gebruik je de lippenbalsem vooral in de zomer en is hij te zacht? Gebruik dan iets meer bijenwas in plaats van olie en boter.

Ook kun je kiezen voor een mix van oliën, zoals Jojoba met Amandelolie of Jojoba met Abrikozenpitolie. Wel raden we altijd een deel Jojobaolie aan, omdat dit een bestanddeel is dat de houdbaarheid en positieve eigenschappen te goede komt. Sheaboter kan van nature soms wat muf ruiken, maar het bevat wel veel waardevolle werkzame stoffen. Echter, vrijwel geurloze Mangoboter kan ook als een geschikt alternatief gebruikt worden.

Wil je naast 100 % natuurlijk ook volledig Biologisch? Dat kan ook! Jojoli heeft Biologische bijenwas, Jojoba-olie en Sheaboter in het assortiment.


Hoe lang duurt lipbalsem maken?

Het maken van lipbalsem neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag. Met de juiste ingrediënten en materialen kun je lipbalsem maken in ongeveer 30 minuten. Dit omvat het afwegen en smelten van de ingrediënten, het toevoegen van eventuele etherische oliën of kleurstoffen, en het gieten van het mengsel in de lipbalsemsticks om uit te harden.

Na het gieten van het mengsel in de houders moet de lipbalsem enige tijd uitharden voordat het klaar is voor gebruik. Dit kan meestal binnen een paar uur gebeuren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de gebruikte ingrediënten.

 

Lipbalsem maken pakket

Ontdek ons complete pakket om samen met anderen 100% natuurlijke lipbalsem te maken! Onze lipbalsem is van de hoogste kwaliteit en vrij van paraffine, waardoor je kunt genieten van puur natuurlijke verzorging voor je lippen.

Of het nu gaat om educatieve doeleinden op scholen, kinderfeestjes of gewoon voor een leuke activiteit thuis, onze lipbalsem startpakketten zijn geschikt voor elke gelegenheid. Ook is een startpakket een origineel en persoonlijk cadeau om aan iemand te geven. Wie maak jij blij met een DIY startpakket?

Naast een startpakket lippenbalsem maken bieden wij nog veel meer startpakketten aan zoals conditioner en wilde rozencrème. Ook heeft Jojoli kinderfeest pakketten.

 

Wil je lipbalsem maken? Bestel alle benodigdheden online bij Jojoli!

Wil jij zelf lipbalsem maken? Bestel dan eenvoudig alle benodigdheden online bij Jojoli. Ontdek het uitgebreide assortiment aan grondstoffen, materialen en startpakketten. Onze producten zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken, zoals voor kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten, op school of als hobbyproject thuis. Als je bij Jojoli bestelt, heb je de keuze uit een ruim aanbod. We kunnen vrijwel alles uit voorraad leveren, ook in grote hoeveelheden en binnen 1-2 werkdagen. Zelf cosmetica maken begint bij Jojoli!

Kun je niet kiezen of wil je advies over onze producten? Bel ons via 0180-769241 of mail gerust naar [email protected]!

← Keer terug naar de backoffice    ✓Kwaliteit ✓Service ✓Ervaring sinds 1962 Verbergen