Jojobaolie koudgeperst 1e persing

Artikelnummer: 15604
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

INCI:
simmondsia chinensis/ buxus chinensis

Herkomst:
Natuurzuiver, koudgeperst 1e persing.

Jojobaolie is een vloeibaar was. Hoewel Jojobaolie door de chemische structuur een was genoemd zou moeten worden, spreekt men van olie, omdat Jojobaolie bij kamertemperatuur vloeibaar is. Het is een zeer bijzondere olie met geweldige eigenschappen. Zo bevat Jojobaolie de belangrijkste vitaminen en mineralen voor de huid (waaronder vitamine E) en een natuurlijke zonbeschermingsfactor 4. Bovendien is Jojobaolie nauwelijks aan bederf en rans onderhevig omdat het eigenlijk een vloeibaar was is. Jojobaolie heeft de eigenschap zeer snel en diep in de huid te dringen. De olie verzorgt, voedt en maakt de huid zacht als zijde. Het voorkomt uitdroging van de huid maar is ook geschikt voor de vette huid met acné. Ook kan het goed als make-up basis dienen: meng bijvoorbeeld mica met een paar druppeltjes Jojobaolie voor een oogschaduw. Tot slot heeft het een zeer zwakke geur en is daarmee een uitstekende basis voor parfum op oliebasis.

Gemiddelde samenstelling: een mengsel van wasesters C38 - C44. Deze wasesters bevatten ongeveer 47 tot 49% vetzuren en 50 - 52% vetalcoholen (68% eicosaanzuur, 12% oliezuur, 18% cetoleïnezuur), provitamine A, aminozuren, mineralen, squalaan, tot 49% onverzeepbaar.
Jodiumwaarde: 85
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: medium

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.


Gebruik:
Basisolie voor alle huidtypes, massage, draagolie voor natuurlijke parfums, lipverzorging, reinigingsproducten.

Verpakking:
Bruinglasflacon met schroefdop. Bruinglas beschermt tegen zonlicht.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteit - voordelig en snel! Verbergen