Tarwekiemolie koudgeperst

Artikelnummer: 15625
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Triticum Vulgare

Herkomst:
Natuurlijk, koudgeperst

Beschrijving:
Tarwekiemolie is een plantaardige olie, plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. De olie is rijk aan vitamine E, linolzuur, lecithine en palmitinezuur en behoort tot de half drogende oliën. Het is dik vloeibaar en geurt intens naar graan. Tarwekiemolie verstevigt bindweefsel, regelt de huidstofwisseling en stimuleert de celvernieuwing. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E is de olie een goede antioxidant en te gebruiken bij littekens. Emulsies met tarwekiemolie laten een beschermende film achter op de huid.

Gemiddelde samenstelling: 18% palmitinezuur, 1.3% palmitoleïnezuur, 1.3 % stearinezuur, 22% oliezuur, 51% linolzuur, 6.4% alfa-linoleenzuur, vitamine E (ongeveer 217mg/ 100g), lecithine, squaleen, vitamine A, aminozuren.
Jodiumwaarde: 121
Veteigenschap: half drogend
Spreidingseigenschap: medium

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Basisolie voor de rijpe, droge huid. Tarwekiemolie is goed te gebruiken als massageolie en in haarproducten bij droge, broze haren en gespleten haarpunten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen