SCI-poeder (Sodium Cocoyl Isethionate)

Artikelnummer: 16417
Beschikbaarheid: Op voorraad

INCI: Sodium Cocoyl Isethionate (SCI)
WAS: 84%
pH waarde: 4.5-6
Type tenside: Anionisch
Herkomst: Natuurlijk

Sodium Cocoyl Isethionate is een tenside (schuimvormer) en wordt geleverd als wit poeder. Een andere naam is Natrium Cocoyl Isethionaat. Poeder is makkelijker te verwerken dan naaldjes, maar stuift meer. Een mondkap gebruiken bij verwerking is noodzakelijk. Het is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk en wordt gemaakt van vetzuren uit palm- en kokosolie.

Sodium Cocoyl Isethionate reinigt mild, maar grondig en schuimt rijkelijk. Het is daardoor zeer geschikt voor de gevoelige huid. De huid voelt na afloop zijdezacht en verzorgd aan.

SCS (Sodium Coco Sulfate of Sodium Cocoyl Sulfate) is een op een vervangbaar door SCI. Het enige verschil in werking met SCS is dat SCI milder voor de huid is dan SCS.


Gebruik:
In zowel vloeibare als vaste reinigingsproducten voor alle huid- en haartypen. 

Dosering:
-Douchegel/ shampoo: ca. 5-20%, gebruik voor een heldere wasemulsies maximaal 6% SCI, een hoger percentage maakt de emulsie ondoorzichtig. 
-Badproducten/ shampoobar: 10-60%
-Gezichtsreinigers 1-5%.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteit - voordelig en snel! Verbergen