Sheaolie

Artikelnummer: 15631
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Butyrospermum Parkii (Shea) Seed Oil

Herkomst:
Natuurlijk, geraffineerd

Beschrijving:
Sheaolie is een plantaardige olie, plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. Sheaolie is net als sheabutter afkomstig van de Sheanotenboom, die voorkomt in de Afrikaanse Savanna. De boom wordt ook wel de ‘Boom des Levens’ genoemd, want bijna alle delen van de Sheanotenboom hebben nuttige eigenschappen.
In tegenstelling tot de traditionele productie van shea butter - het neerslaan van noten, koken in water en het afromen van het vet, wordt sheaolie uit de zaden geperst en meestal geraffineerd.

Sheaolie is stabiel tegen oxidatie en bevordert de houdbaarheid van oliemengsels met meervoudig onverzadigde vetzuren. Ook als massageolie is het zeer goed inzetbaar: stearinezuur laat een zachte film op de huid achter en oliezuur zorgt voor een langzame maar goede absorptie. Deze beschermende olie werkt ook goed als hydraterend component in haarverzorgingsproducten voor droog en broos haar en is geschikt voor de droge, vochtarme huid.

Gemiddelde samenstelling:
40-60% oliezuur, 20-30% stearinezuur, 6% palmitinezuur, 3-10%linolzuur, tot 2.5% arachinezuur.
Jodiumwaarde: 75-90
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: traag

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Basisolie voor de normale en droge huid, haarverzorgingsproducten als rijke massageolie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Hide