Sesamolie BIO EKO koudgeperst

Artikelnummer: 15629
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI: Sesamum Indicum

Herkomst:
Natuurzuiver, koudgeperst, EKO keurmerk, uit biologische teelt (organic)
Merk: Ekoland

Beschrijving:
Sesamolie is samen met olijfolie, één van de oudste spijsoliën. De sesamplant behoort tot de oudst verbouwde olieplanten. De plant kan tot 120 cm hoog worden en geeft ongeveer 3 cm lange vruchten die elk 80 tot 100 zaden bevatten. Uit de zaden wordt een lichtgele dun vloeibare olie gewonnen. Sesamolie ruikt subtiel nootachtig en is mild van smaak.
In de Ayurvedische geneeskunde wordt het traditioneel gebruikt als massageolie. Het bevordert de doorbloeding. Door zijn hoge gehalte aan fytosterolen en linolzuur bevordert het bovendien de regeneratie van de hoornlaag (stratum corneum).
Op de huid laat sesamolie een zachte beschermende film achter. De olie is door de aanwezigheid van lecithine en onverzeepbare stoffen een goede draagolie voor werkzame stoffen, het trekt goed door in de huid (beter nog dan avocado olie).

Gemiddelde samenstelling: 8% palmitinezuur, 6% stearinezuur, 39% oliezuur, 45% linolzuur, tocopherol (circa 40 mg/ 100 g olie, tot 2% onverzeepbare bestanddelen (onder andere lecithine en fytosterolen)

Jodiumwaarde: 110
Veteigenschap: half drogend
Spreidingseigenschap: medium

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Basisolie voor de rijpe huid, droge huid, vale huid en slecht doorbloede huid en voor massage olie. Ook geschikt als spijsolie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen