Paraffine olie

Artikelnummer: 15801
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI: Paraffinum liquidum
Samenstelling volgens pharmacopea VIII: geschikt voor cosmetica

Herkomst: synthetisch, aardoliederivaat

Beschrijving:
Paraffine olie is een dunne, transparant olie die wordt gewonnen uit aardolie. Het maakt de huid zacht en beschermt tegen uitdroging. Het gaat verdamping van water door de huid tegen. Minerale oliën worden veel gebruikt door apotheken als basisolie in crèmes en zalven omdat de kans op allergieën zeer gering is.
Een nadeel van minerale olie is dat de huid op den duur kan wennen aan de olie en daardoor juist droger kan worden. Een goed voorbeeld is lipbalsem. Veel mensen kunnen niet meer zonder. Voorkom dit door de olie of het product met mate te gebruiken en alleen als de huid echt droog is.

Gebruik:
Basisolie voor crèmes en zalven voor de gevoelige, droge, beschadigde en gebarsten huid. Overige toepassingen van paraffine olie zijn massage, lipbalsem en smeermiddel voor technisch gebruik.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen