Moringaolie BIO koudgeperst

Artikelnummer: 15639
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

INCI: Moringa Oleifera Seed Oil

Herkomst:
Natuurzuiver, biologisch, koudgeperst.

Herkomstland:
Mozambique

Beschrijving:
Moringa (synoniem: Behen) is een plantaardige olie, plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. De olie bevat een opvallend hoog gehalte aan omega 3, 6, 9 vetzuren, vitamine A en E en is niet gevoelig voor oxidatie. Moringaolie behoort tot de niet drogende oliën en laat zich goed over de huid verdelen. De olie werkt verzachtend, regenererend, voedend, beschermend (tegen vrije radicalen), antiseptisch en ontstekingsremmend.

Koudgeperste Moringaolie kan nog ruw plantenmateriaal bevatten dat onderin de fles neerslaat en er kunnen zwevende vlokjes vormen bij lage temperatuur. Verwarm de olie licht au-bain-marie om deze vlokjes te laten smelten.

Vetzuurspectrum


C16:0 Palmitic acid: min 5 max 10
C18:0 Stearic acid: min 2 max 8
C18:1 Oleic acid: min 65 max 80
C20:0 Arachidic acid: min 2 max 5
C20:1 Eicosenoic acid: min 0.5 max 4
C22:0 Behenic acid: min 3 max 11
Jodiumwaarde: 66.47
Veteigenschap: niet drogend

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Basisolie voor alle huid- en haartypes. Ook te gebruiken als massage olie. Te gebruiken bij rimpels, insectenbeten, zonnebrand, kleine huidbeschadigingen, dof haar.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteit - voordelig en snel! Verbergen