Duindoornolie koudgeperst

Artikelnummer: 15602
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn Fruit) Oil

Herkomst:
Natuurlijk, koudgeperst

Beschrijving:
Duindoornvruchtvleesolie is een plantaardige olie, plantaardige olien vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. Duindoornvruchtvleesolie bevat opvallend veel palmitoleinezuur; een onverzadigd vetzuur. Dit vetzuur is normaal gesproken in deze hoeveelheid alleen in dierlijke vetten te vinden. De olie trekt hierdoor diep door in de huid en bezit goede spreidingseigenschappen. Dit resulteert in sterk hydraterende en verzorgende cosmetica voor de schrale, droge vocht- en vetarme huid.
Daarnaast is de olie en rijk aan carotenoiden en werkt hierdoor ontstekingsremmend en celregenererend.
De carotenoiden in de olie geven cosmetica een fris oranje-rode kleur. Duindoornvruchtvleesolie wordt spaarzaam gebruikt omdat het emulsies sterk kleurt en (door een hoog gehalte aan fruitzuren) de pH-waarde sterk kan doen dalen.

Gemiddelde samenstelling: 32% palmitinezuur, 5% linolzuur, 25% oliezuur, 34% palmitoleinezuur, linolzuur, 1.7% alfa-linoleenzuur, carotenoiden, fytosterolen.
Jodiumwaarde: 70
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: medium

Meer informatie over de samenstelling van olien en hoe olien het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje \'Cosmetica maken doe je zelf\'.

Gebruik:
Wordt gebruikt bij een droge, schrale huid, (zon)beschadigde huid en een rijpe huid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Hide