Cetylalcohol

Artikelnummer: 16011
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Cetyl Alcohol
HLB: 15.5

Herkomst:
Natuurlijk

Beschrijving:
Cetylalcohol is één van de oudste (uit vet gemaakte) alcoholsoorten. Vroeger was voor de productie een walvis nodig, tegenwoordig wordt hier kokosolie voor gebruikt.
Cetylalcohol werkt zachtmakend (dosering <1.5%), licht emulgerend en verdikkend. Het zorgt in een dosering van 1.5- 3% voor emulsies die niet vet aanvoelen en zonder glans snel intrekken. Het is oplosbaar in alcohol en olie. Smelttraject: 46-51°

Gebruik:
Voornamelijk in emulsies voor de vette huid maar in lage concentraties is het ook geschikt voor de droge huid. Daarnaast is het te gebruiken in haarverzorgingsproducten. 

Dosering:
0.5 tot 1% voor de droge huid, anders tot 3%
Door een te hoge dosering kan uitsmeren stroever gaan en de crème zwaar aanvoelen op de huid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen