Carnaubawas

Artikelnummer: 16009
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Copernicia Cerifera (Carnauba) Cera
CAS-nt. 80-15-86-9: E 903

Herkomst:
Natuurlijk, biologisch

Beschrijving:
De copernicia cerifera is een Braziliaans palmboom. De boom produceert in het droogseizoen uit zijn bladeren wasschilfers die tegen uitdroging beschermen. Deze schilfers worden er afgeklopt en vervolgens gereinigd tot carnaubawas. Carnaubawas is het hardste was ter wereld en heeft een licht gele kleur. Smelttraject: 83-87 °C.

Gebruik:
Te gebruiken in o.a. lippenbalsem, haarproducten, lippenstift, make-up potloden en emulsies. Het werkt vochtvasthoudend, filmvormend en beschermend. In haarproducten geeft het het haar glans. In lippenbalsem verwerkt zorgt het dat de balsem in de zomermaanden niet zacht wordt.

Dosering:

  • Emulsies (O/W) ca. 0.2%
  • Haarspoeling: 0.1 %
  • Lippenstift: 5-15%
  • Make-up potloden: 7-10%

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Verbergen