Babassu-olie geraffineerd

Artikelnummer: 15614
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil

Herkomst:
Natuurlijk, geraffineerd.

Beschrijving:
Babassu-olie is een plantaardige olie, plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten. Babassu is een inheemse palmboom uit Brazilië. De babassuvruchten bevatten maar liefst 50% olie. Het vetzuurspectrum van de olie en daarmee de eigenschappen van babassu-olie lijken sterk op die van kokosolie. Zo hebben ze beide uitstekende spreidingseigenschappen, dringen snel in de huid, beschermen tegen uitdroging en werken hydraterend. Babassu-olie bevat net als kokosolie een hoog percentage laurinezuur, welke een antibacteriële werking bezit. Een belangrijk verschil echter is dat babassu-olie niet comedogeen is, ofwel de poriën niet verstopt. De cosmeticaindustrie verwerkt babassu-olie dan ook niet alleen in producten tegen een droge, schilferige huid maar ook tegen een vette, gemengde huid met acne.

Gemiddelde samenstelling: 7% caprylzuur, 11% caprinezuur, 50% laurinezuur, 20% myristine, 7% palmitinezuur, 3% stearinezuur, 12% oliezuur, 1% linolzuur, ongeveer 1% onverzeepbare stoffen.
Jodiumwaarde: 15
Veteigenschap: niet drogend
Spreidingseigenschap: snel

Meer informatie over de samenstelling van oliën en hoe oliën het beste kunnen worden gecombineerd? Bestel dan het boekje Cosmetica maken doe je zelf.

Gebruik:
Babassu-olie kan onder andere gebruikt worden als basisolie bij de droge, gebarsten huid, vette onzuivere huid, rijpe huid, in aftersuncrèmes en in haarverzorgingsproducten voor droog en beschadigd haar.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Hide