Avocadin

Artikelnummer: 17237
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: ca. 1-2 werkdagen

INCI:
Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Herkomst:
Natuurlijk

Beschrijving:
Avocadin bestaat uit geraffineerde avocado olie en ongeveer 25% onverzeepbare fytosterolen. Fytosterolen zijn na vetzuren en ceramiden het grootste vetcomponent van onze hoornlaag. Avocadin ondersteunt door de hoge concentratie van huidverwante vetten de beschermende werking van ons talg. Het werkt regenererend, hydraterend en verbeterd de elasticiteit van de huid zonder kleverig aan te voelen. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en verminderd het de door UV bestraling veroorzaakte processen die leiden tot rimpels. Fytosterolen beschermen de huid zeer effectief tegen huidveroudering.

De optimale temperatuur om Avocadin te bewaren is 15°C tot 25°C. Bij een te koele opslag kan het uitkristalliseren en bij een te warme temperatuur kan de olie gaan scheiden.

Avocadin is hittebestendig (het bevat tocopherolacetaat en ascorbylpalmitaat) en kan daarom bij de verwerking tot 110°C verwarmd worden. Smelt Avocadin met een oxidatiestabiele olie zoals jojoba-olie of kokosolie en zorg dat het helemaal gesmolten is. Ook de kleine stukjes moeten geheel oplossen.

Avocadin trekt langzaam maar diep door in de huid. Het verbetert het intrekvermogen van emulsies aanzienlijk. Combineer voor een licht huidgevoel Avocadin met een linolzuurrijke olie zoals druivenpitolie. Avocadin werkt stabiliserend op olie in water emulsies.

Gebruik:
Avocadin kan goed gebruikt worden bij de droge huid, beschadigde huid, neurodermatitis, psoriasis, zonnebrandproducten en after-sun producten.

Dosering:
0.2-10%
Er is (omdat het zo geconcentreerd is) ook in een lage dosering van 0.5 tot 2% al resultaat te boeken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Kwaliteitsproducten - snel geleverd! Hide