Waarom zelf cosmetica maken?

Werk alleen met 100% natuurlijke ingrediënten

Het woord "natuurlijk" is niet beschermd en mag dus overal op staan. Commerciële cosmetica wekt vaak de indruk "natuurlijk" te zijn, maar het gaat dan slechts om enkele procenten natuurlijke toevoegingen. Maak het zelf en je kunt 100% natuurlijk werken.

 

Ga voor de hoogste kwaliteit olie

Kies plantaardige olie in plaats van paraffine-olie en vaseline. Plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten, zoals avocado's, druiven en amandelen. Paraffine-olie en vaseline daarentegen zijn verkregen uit aardoliederivaten, ofwel dood uitputbaar materiaal.
Plantaardige oliën bestaan bovendien (in tegenstelling tot vaseline en paraffine) uit vetzuren, vergelijkbaar met het talg van onze huid. Deze voeden en beschermen de huid intensief.

Kies koudgeperste olie in plaats van geraffineerd, dit bevat allerlei waardevolle stoffen (vitamines en vetbegeleidende stoffen) die tijdens raffinage verloren gaan. Crèmes uit de winkel bevatten geraffineerde oliën en boters (tenzij anders aangegeven). Dit is minder bederfelijk en goedkoper om te produceren.

 

Leer en ontwikkel jezelf

Wordt je als consument bewust van wat je op je huid smeert en leer hoe eenvoudig en leuk het is om cosmetica te maken. Er is voldoende uitdaging voor elk niveau, zowel voor kinderen als volwassenen: Begin met een basiscrème of lipbalsem en eindig met een complete cosmeticalijn.

 

Weet wat je smeert

Als je cosmetica zelf maakt weet je precies wat je in handen hebt: de beste kwaliteit grondstoffen, vers verwerkt en zonder vulmiddelen. Van een potje crème uit de winkel zul je nooit weten wat de samenstelling precies is, want een fabrikant hoeft geen hoeveelheden te vermelden en de naamgeving is vaak onnodig complex.

 

Vermijd allergenen

Bij zelf maken heb je de keus om ongewenste stoffen weg te laten of juist extra werkzame stoffen toe te voegen, dus zeer geschikt voor mensen met een huidallergie.

 

Betaal voor goede ingrediënten in plaats van een gelikte verpakking

Een goede verpakking is belangrijk, maar wil je echt zoveel betalen voor een mooi ontwerp? Kant en klare cosmetica in de winkel is vaak erg aan de prijs, terwijl de losse grondstoffen niet perse duur zijn.

 

Afgestemd op jouw wensen

Je maakt wat jij wil: een unieke geur, kleur of specifieke combinatie van werkzame stoffen. Je kunt zelfs je eigen cosmeticalijn maken!

 

Wees trots op wat je maakt

Het gebruik van zelf gemaakte cosmetica is een beleving op zich. Je hebt het met liefde gemaakt, waardoor de waardering groter en het gerbuik leuker is.

 

Zuinig zijn hoeft niet

In tegenstelling tot de kleine hoeveelheden die gebruikelijk zijn in de winkel, hoef je je bij zelf maken niet in te houden. Hoe meer je maakt hoe voordeliger het wordt. Voor veel producten gelden staffelkortingen. Daarnaast zijn de prijzen van grondstoffen aanzienlijk lager dan een kant en klaar eindproduct, dus je kunt cosmetica eindelijk ruim gebruiken.

 

Een origineel cadeau

Zelf gemaakte cosmetica is een geslaagd persoonlijk cadeau om weg te geven. Iedereen gebruikt cosmetica en het zal zeker gewaardeerd worden. Of verras iemand met een startpakket.

 

Cosmetica maken is makkelijk

Het is in feite net als koken. Je weegt ingrediënten af, mengt, roert en verhit aan de hand van een recept. Je kunt snel aan de slag met zorgvuldig samengestelde en goed geteste Jojoli recepten.

 

Vanzelfsprekend milieubewust

Kies voor verantwoord geproduceerde grondstoffen en natuurproducten die (uiteraard huid- en) milieuvriendelijk zijn, vaak volledig biologisch afbreekbaar. Hergebruik eenvoudig onze stevige kwaliteitsverpakkingen in plaats van steeds weer nieuwe, vaak dubbele kartonnen en plastic verpakkingen uit de winkel.

 

Samen aan de slag

Samen cosmetica maken is een originele en leuke activiteit. Je bespaart op de kosten en leert van elkaar. Ideaal voor workshops, een gezellig avondje, vrijgezellenfeest of als verenigingsactiviteit.