Uw mandje is leeg
Cetylalcohol
INCI:
Cetyl Alcohol
Herkomst:
Natuurlijk
Beschrijving:
Cetylalcohol is één van de oudste (uit vet gemaakte) alcoholsoorten. Vroeger was voor de productie een walvis nodig, tegenwoordig wordt hier kokosolie voor gebruikt. Cetylalcohol smelt bij ongeveer 49° en is in alcohol en olie oplosbaar. Cetylalcohol dient als emulgator, stabilisator, zachtmaker en verdikkingsmiddel in emulsies zoals crèmes. Het bezit een goede emulgatorwerking en waterbindend vermogen en verbetert daardoor de consistentie en soepelheid van emulsies.
Gebruik:
Voornamelijk in emulsies voor de vette huid, in lage concentraties is het echter ook geschikt voor de droge huid.
Einddosering:
0.5 tot 1% voor de droge huid, anders tot 3%
| Gewicht: | 100 g |
€ 2,00
