Lysolecithine
INCI:
Lecithin / lysolecithin
Herkomst:
Natuurlijk
Beschrijving:
Lysolecithine is een veelzijdige 'meng' emulgator die zowel koud als warm aan te wenden is in een O/W of W/O emulsie. Het is een 'natuurlijke' vervanger van de synthetische emulgator mulsifan. Jojoli heeft er daarom voor gekozen mulsifan niet meer aan te bieden.
Lysolecithine is een gele, siroopachtige substantie. De crèmes die u ermee maakt worden vanilleachtig van kleur. Lysolecithine geeft een aangenaam huidgevoel, trekt snel in en heeft een goede huidverdraagzaamheid.
Lysolecithine heeft van zichzelf geen consistentie, daarom moet het aandeel boter, was of gelbinder verhoogd worden. De crème blijft lang vloeibaar, na een dag of twee is de crème goed van consistentie. De crème na een paar uur goed doorroeren. Blijft de emulsie instabiel dan kunt u altijd koud nadoseren. Lysolecithine kan voor een breed vetfasespectrum van 18 tot 70% ingezet worden.
Verschil met andere emulgatoren:
Het verschil met andere emulgatoren is dat lysolecithine beter met water bindt en daarom uitstekend gebruikt kan worden voor het maken van onder andere badolie. Daarnaast is het vloeibaar, 100 % natuurlijk en minder filmvormend.
Gebruik:
Geschikt voor de vette en gecombineerde huid, als co-emulgator voor de droge huid en voor olierijke badproducten.
Dosering:
2% voor crèmes met een hoog vetgehalte fasen, anders tot 5%. In badolie 10% op het eindproduct.
