Mangoboter

Mangoboter

INCI:
Mangifera Indica.

Herkomst:
Natuurlijk, geraffineerd

Beschrijving:
Mangoboter is afkomstig uit het vet van de pitten van mango's. Mangoboter smelt bij lichaamstemperatuur. Mangoboter wordt verwerkt in onder andere lippenbalsem en lippenzalf. De dikke, boterachtige olie lijkt verrassend veel op de natuurlijke lipiden in onze huid. Vandaar dat producten op basis van Mangoboter moeiteloos door de huid worden opgenomen. De werking lijkt sterk op die van Sheabutter, alleen wordt Mangoboter beter opgenomen en voelt daardoor wat minder vet aan. Mangoboter wordt niet snel rans.

Waarschuwing:
Mangoboter verdraagt zoals alle boters geen extreme hitte. Verwarm Mangoboter daarom zo min mogelijk.

Dosering:
5 tot 10% in crèmes en lotions, anders tot 50%.

 


Gewicht:   50 g

€ 3,95